Hjem / Merker & Brands / 2TWO / LaRedoute.no

LaRedoute.no


[screenshot width=600]laredoute.no[/screenshot]

I 1873 åpnet Joseph Pollet et ullspinneri på Rue de la Redoute i Roubaix, Frankrike, og døpte sitt lille firma etter gaten det lå i.

I 1922 gikk La Redoute inn i postordrebransjen under navnet Filatures de La Redoute, med en kolleksjon som besto av strikkede ullplagg. Idéen var vellykket og i 1926 kom den første La Redoute-katalogen ut. Den var 16 sider tykk og inneholdt 40 artikler, alle strikket i ull.

I 1974 settes La Redoute på prøve. I seks uker ble alle Frankrikes postkontor rammet av streik. Frem til denne dag hadde all distribusjon av pakker og bestillinger av varer skjedd via post. Nå ble man tvunget til å tenke annerledes. Dette førte til at ordre begynte å tas imot med hjelp av telefonen og grønne biler kjørte direkte ut til kundene.

I 1990 lanserte La Redoute-konseptet «Les Années Couture». Idéen var å gjøre haute couture tilgjengelig for den menige mann. ”Les Années Couture” innebærer at det hver sesong innledes et samarbeide med noen av moteverdens giganter som skaper en kolleksjon eksklusivt for La Redoute. Eksempel på kjente moteskapere som har medvirket er Jean-Paul Gaultier, Paco Rabanne, Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld, Issey Miyake … Listen kan gjøres lang.

Scroll To Top