Hjem / Annet / Viktig at barnerommet kan gjøres helt mørkt

Viktig at barnerommet kan gjøres helt mørkt


Søvn er viktig for helsen vår, og dette gjelder spesielt for barn. Barn trenger mye mer søvn enn voksne, og alle kjenner nok konsekvensene av et lite barn som ikke har fått nok søvn. Mange mister energi og blir rastløse, og for noen kan trøtthet gå over i et slags hysteri eller overdreven fysisk aktivitet. Derfor er en seng, ventilasjon og ikke minst totalt mørke noe som kan hjelpe barnet til å sove ordentlig.

Vanskelig å falle til ro når det er lyst

Det er viktig at det er mørkt når barnet skal sove, uansett om det er snakk om en liten baby eller en tenåring. Her i Norge er det veldig lyst om våren og sommeren, og det kan være vanskelig å få det helt mørkt på soverommet, Dessuten får man rett og slett ikke lyst til å sove hvis det er lyst utenfor om kvelden og natten. Det blir heller ikke bedre hvis soverommet også er helt opplyst. Hvis det er mørkt på soverommet, så faller man lettere til ro, og kan merke trøttheten komme snikende. Nettopp derfor er det viktig å ha gode blendingsgardiner på barnerommet – og på alle andre soverom for den saks skyld. 

Hvorfor er er viktig at det er mørkt?

I følge forskning sover vi mindre gjennom hele våren og sommeren sammenlignet med resten av året. Det er ikke noe som påvirker oss så mye, fordi våren og sommeren ofte gir oss mer energi og overskudd.

De fantastiske årstidene med mer lys og energi er ikke de eneste årsakene til at vi sover mindre. Søvnen påvirkes også negativt om våren og sommeren hvor solen går ned sent og står opp tidlig, fordi det ikke er mørkt nok på soverommet.

Når du sover i mørket, produserer kroppen din hormonet melatonin. Det hjelper til med å restituere kroppen og får deg til å slappe av. Dessverre er det slik at når solen lyser opp soverommet om sommeren, da stopper produksjonen av melatonin.

Det er mange barn som er redde for mørket når de skal sove – men hvis barnet kan venne seg til å sove i et mørkt rom, er det større sjanser for at barnet kan få en lang og sammenhengende søvn. Dermed vil barnet føle seg mer uthvilt, og det er derfor viktig å investere i et par rullegardiner eller andre typer blendingsgardiner.

Mørkleggingsgardiner

Rullegardiner, blendingsgardiner og alle andre typer for mørkleggingsgardiner er et enkelt og smart valg for å oppnå et mørkt barnerom eller soverom. Den store fordelen med blendingsgardiner er at de skjermer av for solens stråler, gatebelysning eller naboens lamper. Heldigvis finnes det ikke bare kjedelige og triste gardiner å velge mellom, for du finner blendingsgardiner i alle typer gardiner, uansett om det er snakk om plissegardiner, lamellgardiner, persienner, rullegardiner, stoffgardiner eller andre typer gardiner. Dermed kan du garantert finne noen blendingsgardiner som passer perfekt til innredningen ellers på barnerommet.

Scroll To Top