Hjem / Annet / Tradisjonelle smykker til barna

Tradisjonelle smykker til barna


Vi liker alle å gjøre litt stas på oss selv, og å ta oss godt ut, så også for de minste i familien. Men, har du tenkt på hva som henger rundt halsen på barna? Et skikkelig spennende alternativ, og helt naturlig, er rav. Ofte så er ravsmykker laget av kinesisk rav, men det finnes også de som tilbyr smykker som er kortreist.  Ravsmykker er en prydgjenstand som går igjen opp gjennom historien i Europa, og som er et helt særegent naturprodukt.

Skapt av naturen

Rav er stivnet, og forstenet, harpiks som over millioner av år har blitt fossilisert og som vi mennesker har sanket for dens skjønne farger. Som oftest kommer rav i en nyanse av brunt og oransje. Disse står seg flott på egenhånd, eller i kombinasjon med andre materialer.

Den steinen som er dannet av fossiliseringen kan slipes ned for et delikat utseende, eller man kan beholde den råere og mer røff. Dette gjøres rett ved der rav utvinnes, og slik er det et til dels svært lokalt leveringsnettverk og bedrifter du støtter ved å kjøpe fra rett sted.

Vikinger, oss i dag, og til og med romere

Rav er et naturprodukt som i århundrer, ja årtusener, har blitt brukt til å lage smykker ut av. Det er med andre ord en flott tradisjon å ta del i – og en herlig måte å lære barna om omverdenen og historien på. Vi vet at vikingene handlet i rav med kontinentet, og også enda tidligere havnet rav og ravsmykker fra Baltikum og Norden hos antikkens romere som også gledet seg over smykkenes særegne skjønnhet.

Baltisk rav er klassikeren, også i dag

Det er funnet mengder av rav som smykker i Norge, og det meste stammer fra områdene rundt Østersjøen. Det ser ut til at de har funnet veien som allerede ferdiglagde smykker som har blitt handlet, noe som vitner om tett kontakt og handlesnettverk.

I dag sankes det fremdeles en stor mengde rav i området. Og denne brukes fremdeles til smykker som både er tradisjoneller, eller mer moderne preget av dagens motebilde.

Slik finner du et trendy smykke som passer stilen til barna, og lar dem utvikle sansen for det naturlige og skjønne i verdenen omkring oss.

Naturlig glede, for de minste

Alt i alt, rav er et eventyrlig naturprodukt som enda fryder sansene og med sin lange historie også sinnet. De minste vil stortrives bare av hvor vakre smykkene er, og kanskje også la seg glede av den lange historien.

Vel så viktig er det at rav er en naturlig kilde til smykker, som ikke koster allverden og er like vakkert i dag som da det først ble tatt i bruk. 

Kjøp ravsmykker til barna, kanskje til jul eller bursdagen, og gi dem en eventyrlig gave med flotte egenskaper og det skjønneste spekteret av farger. Det er en helt uslåelig glans i polert, naturlig rav. Sørg for å få av den beste kvaliteten fra Baltikum, og smykket vil være med de minste gjennom hele oppveksten.

Scroll To Top