Hjem / Annet / Sånn skaper du et spennende univers på barnerommet

Sånn skaper du et spennende univers på barnerommet


Det å gjøre noe fint med hjemmene våre er noe de aller fleste av oss brys oss om, og det har aldri vært enklere å forvandle kjedelige rom til fantastiske univers som passer akkurat oss, enn det er i dag. Og selv om vi kanskje ønsker å beholde det litt minimalistiske uttrykket i de rommene der de voksne har sitt domene, så er det ingen grunn til å ikke utfolde kreativiteten sin på barnerommet. Mulighetene er virkelig endelige, så hvorfor ikke skape noe helt unikt for ditt barn.

Det er mange måter man kan gå frem når det kommer til å utvikle barnerommet fra et hvitt, kjedelig rom, til noe helt unikt. Og selv om det selvsagt krever litt planlegging, så er det mye enklere å komme i gang enn det man kanskje skulle tro. For det er ikke så langt fra idé til ferdig produkt når man vet hva man skal planlegge, kjøpe og ikke minst gjøre. Og når det kommer til å hente inspirasjon er jo både Instagram og ikke minst Pinterest noen av de stedene man virkelig kan finne noe fint.

Det å bare male soverom er noe som på mange måter hører fortiden til, for det er så utrolig mange fint måter man kan spake helt unike univers på barnerommet – enten barnet ditt elsker dinosaurer, jungelen, universet eller havet. Det er mange helt enkle grep man kan ta for å lage et helt unikt barnerom som vil gjøre deg til årets forelder i vennegjengen, og du får vite alt du trenger for å komme i gang her.

Skap noe helt unikt på barnerommet

For å skape noe helt unikt for barnet, eller barna dine, er det mange fine ting man kan gjøre, uten å bruke verken veldig mye tid eller penger. Start her!

  • Planlegg godt! Dette er kanskje kjedelig å høre, men det er så utrolig viktig. Alt handler om å vite akkurat hva du trenger, sånn at du slipper feilkjøp underveis, og å bruke tid og penger på noe som ikke ender opp med å bli sånn som du ville. Med planlegging, mener vi alt fra å bruke tid på å hente inspirasjon, til å ta mål, bruke fargeprøver og tegne hvordan du vil ha det. Planlegg alt fra de store tingene som plantegningen av rommet, ned til de små detaljene som puter, knagger og gardiner.
  • Velg et tema! Barn elsker temaer. Det å kunne gjøre om rommet til en jungel, eller som at det ligner at man er ute i universet eller dypt nede i havet, vil alltid være enormt populært. Tenk i store strøk på de store tingene som maling og møbler og hold det enkelt, men legg masse krefter i detaljene. Dette gjør det lettere å endre og tilpasse temaet hvis interessen skulle endre seg senere.
  • Ta med barnet på prosessen! Det å lage et rom der barna har lyst til å være handler om mage ting, men ofte kan det å ta dem med i prosessen være en veldig fin måte å sørge for dette. Ikke la dem bestemme store ting, men gi dem forskjellige valg, der du er ok med begge alternativer.
Scroll To Top