Hjem / Annet / Invester i ditt barns fremtid

Invester i ditt barns fremtid


Det er blitt mer og mer vanlig å investere i sitt barns fremtid når det blir født. Dette gjelder ikke bare når det kommer til oppdragelse, men også i helt bokstavelig forstand. Det er nemlig blitt mye lettere å investere og en god investering kan komme til barn til gode senere i livet. Her kan du lese mer om hvordan.

Alle foreldre ønsker det beste for sitt barn og vil gjøre alt for å sikre ens barns fremtid økonomisk. Det kan man selvfølgelig gjøre gjennom å jobbe, men det finnes flere måter å investere i ens barns fremtid på.

Tenk langsiktig

Man snakker som regel om forskjellig investeringsstrategier når det kommer til online investering. Tidligere har det vært vanlig å foreta investeringer gjennom banken, men nå er det kommet bedre muligheter. Du trenger verken rådgivning fra banken eller fra en bankrådgiver for å gjøre gode investeringer i dag. Du kan gjøre det helt selv online, det er like trygt og det er som regel også mye billigere, så du får mer ut av investeringen din.

Online investering er ikke kun for folk som vil kjøpe og selge for eksempel aksjer med lynets hastighet. Man kan også foreta mer langsiktige investeringer. En langsiktig investering er en investering i for eksempel aksjer eller aksjefond, som man sikter på skal kunne gi avkastning over tid. Når man snakker om i tid i forbindelse med investeringer, så er det snakk om flere tiår og ikke bare måneder eller dager. En langsiktig investering passer dermed perfekt når barnet ditt blir født. Man kan gjøre investeringen på fødselsdatoen og la den vokse til barnet når en viss, voksen alder og kan få glede av investeringen. Det er veldig vanlig å investere i aksjefond med lav risiko med denne typen investeringer.

Opprett en aksjesparekonto

Hvis man gjerne vil spare i aksjer og aksjefond, så er det lurt å opprette det man kaller en aksjesparekonto, eller ASK. Dette er akkurat det det høres ut som, en sparekonto for aksjer. En aksjesparekonto samler alle dine investeringer på et sted og du får også enkelte skattefordeler ved å spare på denne måten. Når du sparer gjennom en aksjesparekonto, slipper du nemlig å skatte av reinvesteringer. Du skal først skatte av investeringen din når du selger eller tar ut avkastningen. Man kan også investere i ETF’er med en aksjesparekonto

Her kan du lese mer om online investering og hvordan du kan opprette en aksjesparekonto. Denne formen for aksjesparing er spesielt smart når det kommer til langvarige investeringer. Her får du full oversikt over dine investeringer og du kan enkelt holde øye med dem. Det er lurt å sjekke langvarige investeringer minst en gang i året, så man kan følge med på, hvordan det går. Det er også lurt å holde seg noenlunde oppdatert på for eksempel aksjemarkedet, så man vet hva som påvirker ens investering.

Invester i fremtiden

Det er ingen som kan spå i fremtiden og si helt sikkert hva som kommer til å skje, men investering handler ikke utelukkende om sjansespill. Du kan investere i noe som har lav risiko, så du ikke risikerer i like stor grad å miste investeringen din underveis. Man vet aldri hva som kan skje, men hvis du følger med på aksjemarkedet og holder deg oppdatert på hva som kan påvirke, så har du bedre forutsetninger for å kunne gjøre gode investeringer.

Fremtiden består av en rekke usikre faktorer og det gjør investering også. Det handler om å satse, og hvis man gjør en investering med forholdsvis lang tidshorisont, kan det lønne seg å satse med så lav risiko som mulig, for ikke å tape investeringen.

Det er alltid lurt å gjøre seg godt kjent med risikoen før man investerer og være klar over at investering aldri har noen garanti for avkastning. Når du har satt deg godt inn i dette, så er du klar til å investere i ditt barns fremtid.

Det er blitt veldig vanlig å investere i sine barns fremtid og det er gode muligheter for å gi ditt barn en ekstra gave med på veien når hun/han blir voksen, hvis du gjør en god investering nå.

Scroll To Top