Hjem / Aktuelt / Gode tips til flekkfjerning på vanskelige underlag!

Gode tips til flekkfjerning på vanskelige underlag!


flekkfjerning

Fett kan feste seg på mange underlag som er i seg selv vanskelig å rengjøre – men det finnes råd om uhellet er ute.

Vi presenterer her 5 forskjellige tips til hvordan din hverdag med små barn kan gjøres veldig mye enklere – slutt å irritere deg over babymat som setter stygge flekker på dukene dine, fettete fingermerker på tapeten, griseri på teppet, m.m.

Babypudder
Som småbarnsforelder har du trolig et produkt tilgjengelig – som du kanskje ikke forbinder med flekkfjerning. Babypudder – altså ment for å forhindre såre barnerumper – er faktisk et godt alternativ for fjerning av fettflekker på klesplagg. Gni pudderet godt inn i klesplagget og kost bort overflødig pudder, og gjenta behandlingen til flekkene er borte.

Kritt
Har du opplevd å få vanskelige fettflekker på de fine nye dukene dine ? Neste gang kan det være smart å prøve å skrubbe på flekkene med helt vanlig tavlekritt. Krittet vil absorbere oljen som gjør at fettet fester seg til plagget – og ved å avslutte behandlingen med en vask i vaskemaskinen – er sjansene store for at neste gang du skal ha de fineste dukene dine på – så er de flekkfrie.

Maismel
Stygge flekker på teppet ditt ? Let frem pakken med maismel fra kjøkkenhyllen – og strø det på en myk klut, og gni det forsiktig inn i flekken til den forsvinner.  La så dette virke noen timer før behandlingen avsluttes ved å støvsuge bort maismelet – og flekken er borte.

 

Club soda
Ikke alle har tid til å ta oppvasken rett etter middag, men istedenfor å la maten feste seg på favoritt jerngryten – finn frem en flaske Club Soda –  og hell denne i gryten mens den ennå er varm – og matrester blir forhindret fra å feste seg!

 

Talkum
Plaget med fettete fingermerker på tapeten ?  Da skal du i så fall prøve å børste området med talkum – la det virke i ca. 30 minutter – før talkum og fingermerker enkelt børstes bort.
Fett og matrester kan være vanskelige å hanskes med om de fester seg til ømtålelige plagg – men om ikke lar seg fjerne helt med metodene over – så finnes det også gode flekkfjernere på markedet som fint gjør jobben for deg, for eksempel Vanish!
Scroll To Top