Hjem / Annet / Dette bør du lære barna dine fra tidlig alder

Dette bør du lære barna dine fra tidlig alder


Det er mange ting vi bør lære barna våre allerede fra en tidlig alder. I denne artikkelen skal vi gi deg noen tips til ting barna dine bør lære tidlig. Husk at barn lærer mye av observasjon så det er viktig at du tenker over hvordan du reagerer og hva du gjør foran barnas øyne.

I denne artikkelen skal vi ta for oss de litt mer generelle tingene, men kanskje er det noe du ikke har tenkt på allerede. Det kan derfor være godt med en liten påminnelse eller en liten huskeliste slik at du har et par ting du kan huske på.

Dette bør barna lære tidlig om teknologi

Utenom de veldig generelle reglene som å ikke gå hjemmefra alene, ikke snakke med fremmede og ikke ta imot noe fra fremmede så er det et par ting som kan være greit å huske på. Selv om vi lever i en digital verden der vi stort sett har alt liggende på telefonen så er det fremdeles en god ide at barna lærer telefonnumrene eller hvert fall et av telefonnumrene til foreldrene. Dette er en god ide i tilfelle de skulle gå seg bort eller trenge å kontakte dere uten at de har telefonnummeret tilgjengelig. Det samme gjelder også begge foreldres navn og hjemmeadressen.

Mange barn får tilgang til smarttelefon eller nettbrett i en tidlig alder og det er derfor en god ide å lære et par ting om nettvett allerede i tidlig alder. Lær barna at de må være forsiktig på sosiale medier, at de må tenke på hva de legger ut og hvem de snakker med. Det er dessverre mange voksne mennesker der ute som ønsker å komme i kontakt med unge barn og det er derfor viktig at de vet at de kun må snakke med mennesker de allerede kjenner. Enda viktigere er det at de vet at de ikke skal publisere noe personlig informasjon som telefonnummer, adresse, helst ikke en gang området de bor i.

Pass på hva dere sier foran barna

Som sagt så plukker barn opp voksnes oppførsel tidlig. Derfor er det viktig at dere passer på hva dere sier og hvordan dere reagerer foran barna. Forskning viser også at barn som tidlig lærer seg å spare penger, for eksempel å spare pengene fra tannfeen helt til de har råd til noe de ønsker seg, vil bli flinkere med sparing også i eldre alder. Derfor kan det også være lurt at dere voksne ikke snakker negativt om sparing eller penger foran barna. Dersom du ønsker noen egne tips til sparing eller sparing i form av fond- og aksjeinvestering kan du lese mer hos Aksjeskole.com.

Samme som med penger så bør heller ikke voksne eller eldre personer rundt barna snakke negativt om mat og spisevaner. Kommentarer som «jeg prøver å slanke meg» eller «jeg spiser ikke dette fordi jeg ønsker å gå ned i vekt» kan påvirke barnas forhold til mat i senere alder. Det er derfor en god ide å holde matpraten positiv foran barna.

Scroll To Top