Hjem / Annet / Barn og data

Barn og data


Nå til dags er data noe barna vokser opp med fra de er små. Allerede når de er i treårs-alderen, er mange allerede drevne på å manøvrere seg rundt på nettbrett, pc og digitale enheter. Det er ganske så annerledes enn det var for forrige generasjon, der data ikke ble en del av livet før langt senere. Vi må akseptere at dette er nye tider, og lære barna fra begynnelsen både hvordan de opptrer på nett, og hvordan de best mulig beskytter sin personlige informasjon.

Hver gang vi laster ned en ny applikasjon på enhetene våre, gir vi bort noe av vår personlige informasjon. Noen ganger er denne informasjonen ubetydelig for oss, andre ganger kan det være informasjon vi egentlig ikke er interessert i å dele. Å lære barna dette tidlig er viktig. Ved å investere i et program som Avast, kan du føle deg adskillig tryggere. Ingen kan da bryte seg inn på dine enheter, og stjele informasjon de ikke har krav på. Sensitiv informasjon i gale hender, kan tross alt både bli veldig ubehagelig og svært dyrt.

Spill på nett

Barn elsker å spille. Det er noe som ikke vil endre seg med det første. Det finnes et enormt utvalg av ulike spill, og noen er til og med laget for bedre læring. Når barnet først skal spille, kan det være en ide å kjøpe spill som gir dem noe igjen i form av kunnskap eller bedre forståelse. Det er derfor lurt å sette deg inn i hvilke spill barnet ditt bruker, og ikke mist hva de koster. Flere har brent seg på akkurat det. Husk på at du har oppretter en grense på høyeste kjøp, så du ikke plutselig mottar en enorm regning i posten.

Lagring av bilder

Alle liker å ta bilder av seg selv, og selfier publiseres hvert sekund. Det er gøy å forevige øyeblikkene, men ikke glem at sikkerhet også her er viktig. Snakk med barnet ditt om det å dele bilder, og forklar at disse aldri skal sendes til fremmede. Det er også viktig at bildene lagres et sted hvor ingen uvedkommende kan få tilgang til dem. Hackere er smartere enn noen gang, og vi må derfor passe på at vi er forberedt. Tenk på dine digitale enheter som huset ditt, og pass på at de har god sikkerhet.

Mistenkelige e-poster

Etter hvert vil ditt barn ha sin egen e-postadresse. Det er lurt å forberede dem tidlig på virkeligheten. Også på e-post finnes det mange som vil prøve å lure mottakeren. Når du mottar en e-post som ber om sensitive opplysninger, må du alltid sjekke avsender nøye. Om e-posten fra en mistenkelig avsender inneholder en lenke, skal du være forsiktig med å klikke på denne. Resultatet kan bli fatalt, da du på denne måten kan gi uvedkommende tilgang til din pc. Et annet alternativ er at du ender opp med virus og en ubrukelig datamaskin.

All teknologien vi har i dag, byr på så mange muligheter. Dette kan vi nyte best, når vi ikke trenger å bekymre oss for sikkerhet. La derfor profesjonelle ta seg av den biten, så du og barnet ditt kan nyte online spill og moro uten bekymringer.

Scroll To Top