Hjem / Aktuelt / Viktigheten av at hunden din får god hundemat

Viktigheten av at hunden din får god hundemat


Ekspertene er ikke alltid enig i hva som er den beste hundematen, men det som er sikkert er at det er viktig for hunden din å få i seg riktig mat. Hunden er et rovdyr, og har derfor en kropp som er tilpasset lettfordøyelig animalsk føde. Det vil si innvoller, kjøtt og mage fra det som kan kalles byttedyr. Denne maten er rik på både proteiner og fett samt de andre næringsstoffene hunden trenger for å fungere. Hundemat Bellfor er en av variantene på markedet som inneholder det hunden din trenger.

Hunden din trenger næringsstoffer

Hunden er et rovdyr, det vil si at den er en jeger som spiser kjøtt. Det vil si at den i svært liten grad trenger karbohydrater. Det den har behov for er hovedsakelig animalsk fett og proteiner. Fordøyelsessystemet til hunden er fremdeles tilpasset slik hunden var for flere generasjoner siden. Det vil si at den er god til å fordøye mat som er rik på energi. Ved siden av dette har hunden også forholdsvis stor magesekk. Det er fordi det, før hunden ble husdyr, kunne gå lenge mellom hver gang den fikk nedlagt ett bytte. Til og med hundens tenner er skapt for denne dietten. Hunden har nemlig store hjørnetenner samt spisse jeksler som gjør at det er lett for den å tygge seg gjennom store kjøttbiter eller, for den delen, knuse bein.

Det er viktig at du ser etter hundemat som ikke inneholder mye korn, altså karbohydrater, men i stedet er rikt på det hunden trenger, nemlig protein og fett.

Derfor er proteiner viktig for hunden din

Proteinene i hundematen virker direkte inn på strukturen til hundekroppen. Det vil si at både beina, musklene, pelsen og vevet er avhengig av proteiner for å fungere slik de skal. Det er imidlertid viktig å huske på at for mye protein er like skadelig som for lite.

Proteiner er også viktig for hundens muskelmasse. En sterk og mobil hund vil holde seg frisk og aktiv, også når den blir gammel. God hundemat sikrer at en valp får mer muskelmasse, at en voksen hun opprettholder muskelmassen og at en eldre hund ikke mister den.

Videre er proteinet viktig for hundens immunsystem. Dette skyldes at de stoffene som beskytter kroppen mot sykdommer også er laget av nettopp protein.

Mengden er avhengig av hundens alder

Hunder spiser ikke samme mengde mat. Hvor mye de skal ha vil avhenge av om det er en valp eller en eldre hund, om det er en arbeidshund eller en hund som i hovedsak hygger seg hjemme. Du bør passe på at du gir hunden din den mengden den trenger ut ifra alder og andre kriterier. God hundemat har den mengden med fett og proteiner som hunden trenger samt anvisninger på hvor mye du skal gi hunden din.

Dette bør du tenke over

Det er mange ulike elementer som er avgjørende når det gjelder hvor store mengder mat hunden din skal ha, og hvordan sammensetningen av proteiner, fett og andre næringsstoffer skal være. Det finnes også egen hundemat som er laget spesielt for sensitive hunder. I tillegg vil en gravid eller ammende hund trenger en annen diett enn ellers.

Mange ønsker også å gi hunden sin menneskemat eller lage maten selv. Når det gjelder det første, finnes det en rekke ting hunden din kan spise uten problemer. Samtidig er det en rekke ting den ikke skal spise. Epler, gulrøtter og agurk er helt grei kost for hunden din. Agurk er faktisk perfekt for hunden din om sommeren slik at den får i seg nok væske og ikke blir dehydrert. Druer, nøtter og sjokolade er matvarer du ikke skal gi til hunden din.

Ta en prat med dyrlegen dersom du er usikker på om hunden din får i seg riktig og god mat.

Scroll To Top