Hjem / Aktuelt / En økonomisk jul…

En økonomisk jul…


1. Kjøp julegaver hele året.

Ok, så glemte du det kanskje i år. Men forsøk å huske det til neste år. Januar er for eksempel høysesong for å gjøre gode scoop, så forsøk å sette av litt penger til januarsalget.

2. Lag gavene selv.

Hjemmelagede gaver er noe av det koseligste og mest omtenksomme man kan få. Mal for eksempel på glass, og kle lokket med stoff eller fine papir. Dette kan du også gjøre sammen med barna! Oppi kan du ha hjemmelaget konfekt eller en god, blandet dressing.

3. Du trenger ikke kjøpe gaver til alle.

Kanskje har det bare blitt en vane, å gi gaver til venninner og onkler og tante. Gjør en avtale om at dere bare kjøper til barna, for eksempel.

4. Kjøp second hand-julekjole.

Vintage er heldigvis hot i år også. Kjøp julegaven i en secong hand-butikk. Er du fingernem, kan du sy den litt om også – eller be svigermor om å ta jobben.

5. Tenk deg om.

Spør deg selv: Hva trenger du egentlig å bruke penger på før jul? Trenger du virkelig ny pynt? Ny kjole? Delta på alle julebordene?

6. Begrens pakkehavet til barna.

Barn får ofte voldsomme mengder med gaver. Dermed trenger strengt tatt ikke du å pøse på med mange også. Trolig holder det med en pakke fra mor og far, blant alle de andre.

7. Spleiselag.

Selv om det er du som skal holde julemiddagen, trenger du ikke å spandere mat og drikke på alle sammen. Det er lov å be de andre om å ta med seg dessert, en flaske akevitt og slikt.

8. Lev (litt) sunt.

Julen er fråtsetid, og vi går gjerne til innkjøp av voldsomme mengder marsipan og annen snacks. Ikke bare er det dyrt, det er fetende og usunt med alt godteriet også. Begrens inntaket, så sparer du lommeboken med det samme.

Kilde: www.plusstid.no

Scroll To Top