Hjem / Aktuelt / Redd klasseturen med en skikkelig dugnad!

Redd klasseturen med en skikkelig dugnad!


Klasseturer er noe helt spesielt. For mange elever representerer disse turene et unikt avbrekk fra hverdagen med medelever som de ofte bare ser i klasserommet. Klasseturer er ofte et godt avbrekk i det som til tider kan være en monoton hverdag.

Klasseturer er positivt for både elever og lærere, men det finnes veldig mange forskjellige typer klasseturer. De aller fleste skoler har dagsturer og utflukter et par ganger i året, men nå og da kommer det plutselig opp en skikkelig tur. Her kan det være snakk om alt fra en helgetur til Oslo til en overnatting på et eldgammelt kloster i Rogaland, men det er ingen tvil om at det mest populære, er de sjeldne turene til utlandet.

Få råd til det din klasse ønsker!

Disse turene kommer som regel ikke opp mer enn en eller to ganger i løpet av hele vår skolegang, noe som betyr at vi virkelig må slå til når sjansen først byr seg. Store, internasjonale turer arrangeres som oftest i forbindelse med språkklassene, noe som betyr at en tur til Berlin, Paris, Barcelona eller Madrid kan stå for dørene. Da er det ofte en dugnad klassetur også krever.

Dette er ikke en tur noen elev ønsker å gå glipp av, men det er en tur noen ikke har råd til. En tur til utlandet koster alltid en god del penger, og dette må du som regel dekke selv. Få internasjonale skoleturer er obligatoriske, og med mindre du er veldig heldig, så må du komme med pengene selv.

Med skole-stress og venner, er realiteten at ikke alle skoleelever har tid eller energi til å jobbe i tillegg til skolen, og dersom de jobber så tjener de som regel ikke mer enn hva de bruker i hverdagen. Dette gjelder ikke alle, men sparing er ofte lettere sagt enn gjort.

Alt håp er derimot ikke over for elever som frykter at skoleturen skal falle sammen fordi de ikke har råd til å være med. De som ikke kan betale av egen lomme, kan alltids prøve en god, gammeldags dugnad!

Dugnaden er skikkelig integrert i norsk samfunn, noe som betyr at dersom du har en tjeneste å tilby, så kan det veldig gjerne hende at du kan få råd til klasseturen allikevel! Her kan du selge dopapir eller tennbriketter, du kan male leiligheter eller gå tur med hunder. Mulighetene er der, det hele er opp til deg!

Scroll To Top