Hjem / Aktuelt / LEGO Colosseum – 9000 brikker!

LEGO Colosseum – 9000 brikker!


Det danske leketøyfirmaet LEGO presenterer det største settet noensinne. Enten man er en voksen Lego-fan eller et barn som fortjener en stor gave, vil det ta tid å sette sammen alle brikkene.

Colosseum-modellen knuser den gamle rekorden for det største Lego-settet, Ultimate Collector Series Star Wars Millennium Falcon – som bare hadde litt over 7000 brikker. Før Millennium Falcon tok tittelen i 2017, var det Taj Mahal-modellen med indisk motiv som hadde rekorden med 5000 deler. Både Star Wars-settet og Taj Mahal er imponerende, men blir småtterier sammenlignet med Legos nyvinning fra Italia.

Kostbar fornøyelse

Det er liten tvil om at det nye Colosseum-settet er fantastisk, men det er også prisen. Undertegnede fikk hakeslepp da han så at man må ut med over 5000 kroner for herligheten. Kanskje er ikke dette så mye for en erfaren lego-samler, men for vanlige mennesker er det helt i overkant av hva som kan aksepteres. 

Det episke 9000-delers Colosseum-bygget viser faktisk hver eneste del av den berømte arkitekturen i Roma i detalj. Den nordlige delen av ytterveggens fasade er nesten autentisk med sine ikoniske buer. For spesielt interesserte, kan modellen skilte med tre forskjellige historier. En ekspert  som liker historie vil finne korridorer med vakkert utsmykkede kolonner av doriske, ioniske og korintiske elementer. Loftet er et kapittel for seg selv, dekorert med korintiske pilastre.

For veldig store barn

Modellen ligger på et ovalt fundament slik at den kan beskues fra alle sider. Selv om den er stor er det enkelt og praktisk å kunne studere de mange detaljene fra alle sider. Derfor er Colosseum en del av en samling LEGO-modeller for de voksne som elsker vakker arkitektur og gjennomtenkt design. Modellen vil også være en flott gave til arkitektur-entusiaster og LEGO-elskere generelt. Det ligger i kortene at denne modellen kanskje er i overkant avansert og vanskelig å bygge for barn, derfor har Lego selv merket modellen med 18-års aldersgrense. 

Hvis du leter etter spesielle gaver til folk som liker arkitektur eller er opptatt av historie, er dette Colosseum-settet et godt valg. Det gir uansett hva man måtte mene utallige timer med praktiske bygnings opplevelser, for enkelt er det nok ikke å bygge denne giganten. Colosseum-modellen er 27 cm høy, 52 cm bred og 59 cm dyp. Modellen bruker ikke strøm og krever ingen batterier eller tilkobling.

Lego er en kjent merkevare over hele kloden og det leses med interesse om Lego på alt fra sider som saastanyt.fi, til lokale norske sider med et hvilket som helst tema. Lego er noe alle bryr seg om. Til og med folk som ikke tradisjonelt bygger Lego kan la det gå sport i å se om de klarer å sette sammen 9000 biter, men det er nok enklere å vise sin dyktighet i spill på et sted som sportsbonus.net, hvor man kanskje kan vinne så mye penger at man har råd til å kjøpe det nye lego-settet til noen man er glad i. 

Scroll To Top