Hjem / Aktuelt / Hva du trenger av babyutstyr ?

Hva du trenger av babyutstyr ?


Barneutstyr

Her er en sjekkliste over det viktigste babyutstyret du trenger å anskaffe før babyen er i hus.

Å få en baby i huset kan være litt av en utfording. Hvis det er første gang så vet de fleste at det er mye forskjellige saker og ting man må skaffe i en fei. Er du så heldig å kjenne noen som har eller har tilgang til brukt babyutstyr kan du spare deg for masse utgifter.

Det aller meste kan skaffes brukt og det er i grunnen godt nok men de fleste velger seg en slags mellomløsning. Noe skaffer de brukt mens andre ting velger de å kjøpe nytt. For de som ikke har peiling på hva de må skaffe før babyen skal hjem fra sykehuset, her er en kjapp liste;

Barnesete.
Kan være forholdsvis dyrt og brukte seter er ofte greit å anskaffe. Pass på at det er uskadet og er godkjent.Vil du kjøpe nytt anbefaler vi å kjøpe online eller dra en tur til Sverige,der er det adskillig billigere.

Barneseng. 
Her er det mye brukt å få tak i men pass på at det kan justeres i lengderetningen så barnet kan ha sengen sin i flere år. Ikea har mange fine modeller men online kan du også kjøpe flotte senger for en billig penge.

Barnevogn.
Et must å ha og ei fin og praktisk barnevogn kan være dyr. En av de dyreste investeringene man gjør og her er det viktig å være sikker på at vognen du anskaffer passer både deg og ungen samt at den ser fin ut. Du skal tross alt trille i mange timer og ikke dra på deg prolaps etter tre dager. Vær nøye ved kjøp av brukt og sjekk flere plasser der de selger nye så du ikke brenner opp lommeboka di. På nett og i Sverige er det mye flotte saker og billig.

Stellebord.
Stellebordet er veldig viktig å ha. Du skal skifte MANGE bleier de nærmeste to tre årene og ungen og du skal trives når det skjer. Riktig høyde for deg, godt å ligge på for ungen og god plass og mange rom for alle småtingene du trenger der. Vær særdeles nøye ved anskaffelse av det.

Babyklær.

Babyklær er vel det de fleste anskaffer brukt og det er ikke så rart. Etter flere unger så er det mange som har sekker med brukte babyklær som ikke har all verdens verdi og da er det rett og slett lettvint å gi det bort.
Til og begynne med bør du ha minst ti sett med bodier og strømpebukser. Noen sett med utenpåtøy må du selvfølgelig også ha men ikke så mange sett, det er tross alt undertøyet som må vaskes hyppigst.Masse gulpekluter og bleier må du ha tilgjengelig til enhver tid.

Du bør ha en vippestol som babyen kan ligge oppi når du ikke har den på fanget.Lettvint og greit mår dere skal bort også.
Leker er ikke så viktig den første tiden da unge ikke bryr seg eller registrerer det i det hele tatt. Når babyen er tre til fire måneder begynner den å intressere seg for tingene rundt seg og begynner å få kontroll over armene og bevegelsene.

Tåteflasker må dere kjøpe flere av da de må kokes hver dag den første tiden og de må være absolutt rene. KJøp flasker som ikke inneholder bisfenol a da dette er skadelig for barnet over tid.
Det er selvfølgelig masse annet babyutstyr du trenger men disse er de viktigste.

Scroll To Top