Hjem / Aktuelt / Har du god økonomi, eller går du bare rundt og tror at du har det ?

Har du god økonomi, eller går du bare rundt og tror at du har det ?


Det å ha god økonomi handler ikke nødvendigvis om å ha mye penger, men å mer hvilket forhold man har til pengene – samt hva disse pengene benyttes til.

Småbarnsforeldre har utgifter som ikke andre uten barn trenger å tenke på som f.eks bleier, barnevogn, bilseter, barneutstyr, barnemat og (bør ha) barneforsikringer for sine egne håpefulle. Etterhvert som de vokser til melder det seg gjerne barnehage og SFO i tillegg – og har man kanskje 3 barn som samtidig går på barnehage og SFO i forskjellig aldere – så kan disse kostnadene fort beløpe seg på 4-5.000 kroner hver eneste måned i ekstra kostnader bare her…

De fleste barneforeldre er gjerne veldig opptatt av hva som er de beste tilbudene i markedet, og om de ikke er det så blir man gjerne prisbevisst ganske så fort man ser hvor dyrt det faktisk er å ha barn.

Største utgiftene for familieøkonomien er normalt sett mat og drikke – og men også her er det mye å spare i tid og penger ved å planlegge innkjøp og unngå å ta med seg mer enn akkurat det man skal ha i butikken. Impulskjøp er en stor «tyv» i de flestes familieøkonomi!

Kostnader til boliglån, forsikringer, telefon internett og strøm er utgifter som familien bør se på hvert eneste år – og ikke bare tro at man har de beste betingelsene… Er du en av dem som tror du har en «snill bank» som alltid gir deg de beste betingelsene så vil du nok trolig få deg en alvorlig vekker om du tar en god sjekk i markedet.

Småbarnsforeldre har ofte en meget travel hverdag som gjør alle disse tingene til litt mer «ork» og «tiltak» å gjennomføre jevnt over – men det kan altså spare dere for mye ekstra hver eneste år om man ligger inn en sjekk minst 1 gang i året!

For de som ikke har tid til å sjekke om du kan få bedre betingelser på dine lån selv – så finnes det heldigvis gratis tjenester som Sambla.no som mer enn gjerne gjør denne jobben for deg!

Scroll To Top