Hjem / Aktuelt / Førjulsaktiviteter sammen med barna

Førjulsaktiviteter sammen med barna


Førjulstiden kan føles lang for barna, og litt for kort for de voksne. Uansett bør dere ta dere tid til noen hyggelige uteaktiviteter før jul. Det gir frisk luft, en god følelse av samvær og tar bort noen av de stressende tankene.

1. Lag snømann

Er det lenge siden du har laget snømann? Gjenoppliv denne enkle, morsomme aktiviteten sammen med barna. Rull store snøballer og sett dem oppå hverandre. Bruk fantasien når dere skal dekorere mannen: En gulrot kan være nese, rosiner kan være øyne, en gammel hatt kan egne seg på toppen. Så har dere en julegjest allerede, som ikke krever noen ting, men bare står og smiler i hagen.

2. Rusle en tur i julegatene

Få ting skaper så stor julestemning som å vandre i julegatene og suge inn alle inntrykkene. Gjør det før julestresset setter inn for fullt. Ta med deg barna og gå hånd i hånd i gatene, se på lysene, kikk inn av vinduene, prat om det dere ser. Avslutt gjerne med en tallerken julegrøt eller en kopp kakao på en kafé. Kanskje kan dere kjøpe en julegave eller to også? Men målet bør først og fremst være kos, ikke nytte.

3. Nyt en julekonsert

Utekonserter lanseres over hele landet i denne perioden, og inntektene går gjerne til en god sak. Enkelte konserter er også gratis. Ta med deg mann og barn, eller bare mann, og nyt en stemningsfull konsert eller to med god samvittighet.

4. Ta med familien på aking

Man blir aldri for stor til å ake. Ta med deg hele familien på aking. I Oslo-området er Korketrekkeren i Holmenkollen en spennende mulighet. Her kan dere ta trikken opp til Frognerseteren og ake dere nedover mot Midtstuen Stasjon. Utrolig morsomt! Husk hjelm til alle sammen, og kjelke som er i god stand og har brems. Akingen trenger ikke være så avansert heller. Du kan like gjerne ta med familien til en akebakke i nærheten. Da får dere også gratis mosjon når dere går opp og ned bakken.

5. Legg ut på ski

Hva er mer stemningsfullt enn å dra på skitur med familien, når det er silkeføre og solen skinner? Sett et mål som alle enkelt kan nå, og som frister barna til å gå en annen gang også. La barna gå foran, slik at de bestemmer tempoet. Da blir de ikke gående og pese etter deg, og miste krefter og motivasjon. Små barn bør gå uten staver for å jobbe opp balansen først. Husk nok niste i sekken, for eksempel i form av kakao, nøtter og frukt. Legg inn jevnlige ”bensinstopp” der dere fyller på med sunn og god snacks.

6. Pynt til jul

Det er ikke bare inne dere kan pynte til jul. Også fasaden bør skinne litt. Hva er koseligere enn å lage julenek til fuglene, tenne julegranen ute eller henge opp julelykter? Gjør det til en koselig familieaktivitet som alle kan delta i.

7. Besøk en gård

For mange er det en drøm å feire jul på gård. De færreste får gleden av å oppleve det, men det betyr ikke at dere ikke kan avlegge en lokal gård et besøk. Mange gårder har åpent for besøk i førjulstiden, der dere kan være med på å fore dyrene, gå i fakkeltog eller hugge eget juletre.

8. Gå på skøyter

Skøytebanene er godt besøkt i førjulstiden – og med god grunn. Det er morsomt å gå på skøyter, og like utfordrende. Øv deg på å lage åttetall igjen, eller gå om kapp med barna. Husk hjelm til hele familien, og pass på at skøytene er godt slipt.

9. Besøk et julemarked

Julemarked er noe av det koseligste man kan være med på , enten det er innenlands eller utenlands, lokalt eller i byen. Her kan man ofte kjøpe julegaver til en rimelig penge også. Uansett blir det originalt og hjemmelaget.

Scroll To Top