Hjem / Aktuelt / Belysning av barnerommet

Belysning av barnerommet


Det er viktig å ikke overlate alt til tilfeldighetene når det kommer til belysning av barnerommet. Det er nettopp på dette rommet at barnets fantasi utvikles, og det er også her det er ytterst viktig at barnet føler trygghet og komfort. 

Når man skal lyssette et barnerom er det derfor viktig å både tenke på aktivitet og søvnkvalitet. Men man må selvfølgelig også tenke ut fra barnets alder. En prinsesselampe er lykken for ei jente på 5 år, men når hun er 12 er ikke den like kul lenger. 

Det er også viktig å tenke sikkerhet når man setter inn en lampe til barnerom, så man ikke risikerer faren grunnet strøm og varme. Finn derfor alltid ut om lampen du har sett ut er tilpasset bruk på et barnerom. 

Det er noen enkle tips du kan ta med deg på veien. 

Allsidighet

Det skjer mye på et barnerom. Alt fra full aktivitet til søvn. Det kan derfor være lurt å sette inn en taklampe som kan dimmes. På den måten kan du velge lysstyrken ut fra hva som skal foregå på rommet. 

La barnet få være med å bestemme

Det er viktig at barnet trives på barnerommet. Vi anbefaler derfor at barnet får være med å bestemme lyssettingen. Hvis dere går inn på nettsidene til lampemesteren.no, kan dere sammen se på det store utvalget av lamper til barnerommet. 

Ha flere lyskilder

Det kan være lurt å ha flere lyskilder på barnerommet. En taklampe er god å ha for en generell lyssetting. Men når barnet sitter ved skrivebordet, enten det er for å tegne eller gjøre lekser, er det lett at man skygger for taklampen. Ha derfor også en god skrivebordslampe. Mangel på godt lys kan føre til problemer som for eksempel hodepine.

LED-lyspærer

De aller fleste har antagelig kun LED-lyspærer installert nå. Men om du fortsatt har en gammel glødepære, bør du skifte den ut med LED-pære. Ikke er de bare energisparende og har lang holdbarhet, de produserer i tillegg ikke varme. Så da er det ingen fare for at barnet kan brenne seg på lyspæren. 

Velg lampe i plast eller tekstil

Ikke sett en glasslampe på barnerommet. Det er fort gjort at lampen går i gulvet under lek, og da unngår du iallfall at lampen knuser, og at barnet skjærer seg på lampen. Pæren kan selvfølgelig fortsatt knuse, men den har i det minste beskyttelse av lampeskjermen. 

Scroll To Top